Spel: De Binnenluchtbrigade

In een klas is er veel dat kan zorgen voor niet zo goede binnenlucht … een stoffige kast, stiften en lijm, de nieuwe stoeltjes, en zelfs wijzelf.
Als we de lucht in de klas willen verbeteren moeten we zorgen voor voldoende ventilatie en verluchting, en ook eens op zoek gaan naar al die vervuilende factoren…
En dat kan nu met De Binnenluchtbrigade, een coöperatief spel waarin leerlingen worden uitgedaagd om samen, in kleine teams, de strijd aan te gaan tegen vervuilde binnenlucht.
Aan de hand van leuke vragen en opdrachtjes maken ze samen de lucht in de school en de klas opnieuw gezonder!

Waarom? 

Door een gezondere lucht in de klas worden kinderen minder snel ziek, ze blijven bovendien aandachtiger waardoor ze de leerstof beter opnemen en begrijpen wat dan weer een positief effect heeft op hun prestaties.
Zowel de leerkracht als de leerlingen zitten een groot deel van de dag binnen in de klas. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de luchtkwaliteit in de klas.

Voor wie?

1ste, 2de en 3de graad basisonderwijs

Wie kan met De Binnenluchtbrigade aan de slag? 

De leerkracht en de leerlingen van het basisonderwijs ontdekken hoe ze samen kunnen zorgen voor een gezonde binnenlucht. Jullie leren spelenderwijs wat de vervuilende factoren zijn in de binnenlucht en hoe jullie voor gezonde binnenlucht kunnen zorgen.

Praktisch

De binnenluchtbrigade is een coöperatief spel waarin de leerlingen worden uitgedaagd om samen, in kleine teams, de binnenlucht in de school en de klas gezonder te maken.
 
Je krijgt een koffer met daarin:

De Binnenluchtbrigadekoffer kan je eenvoudig online bestellen en wordt gratis geleverd en opgehaald op je school.

Je voorziet best twee tot drie lestijden om met deze methodiek aan de slag te gaan. Je kan het spel op om het even welk moment onderbreken of afsluiten. Voor de spelopbouw heb je een grondvlak (minstens 1 m op 2 m) of een aantal tafels tegen elkaar nodig.

Het Logo zet je op weg

Als je - na het ontlenen van De Binnenluchtbrigadekoffer - de luchtkwaliteit in de klas nog eens wil opvolgen, dan kan je ook steeds CO2-meters ontlenen bij je Logo.
Ook bij vragen rond binnenluchtkwaliteit, ventileren en verluchten kan je altijd terecht bij de medisch milieukundigen van je Logo.
 

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen