De "Partij voor een Gezonde Gemeente". Een nieuwe partij, ook in jouw gemeente!

De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018.

Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder! Duizenden lokale en Vlaamse politici ontvingen het programma van de Partij voor een Gezonde Gemeente. Een partij die het politieke landschap niet overhoop wil gooien en geen stemmen wil wegkapen. Integendeel. Deze partij belooft de lokale politici net meer stemmen. Hun pleidooi? Samen inzetten op nog meer preventieve gezondheidszorg! De Partij voor een Gezonde Gemeente presenteert een programma dat voor 100% inzet op preventie en gezondheid. Niet alleen omdat het nodig is, maar ook omdat de burger erom vraagt.

2 op 3 Vlamingen ligt wakker van gezondheid, 1 op 3 voelt zich niet goed in z’n vel, 68 000 kinderen worden in Vlaanderen dagelijks blootgesteld aan tabaksrook in huis… Deze en meer sprekende cijfers zeggen hetzelfde: meer preventieve gezondheidszorg is niet alleen gewenst, maar noodzakelijk. Anderzijds maken mensen steeds meer bewuste keuzes om gezonder te leven en zijn ze terecht bekommerd om hun leefomgeving. De vraag naar meer groene ruimtes, minder luchtverontreiniging, veilige fiets- en wandelpaden, een gezonder aanbod van eten en drank in scholen was nog nooit zo groot.

Politici die gezondheid opnemen in hun verkiezingsprogramma staan er niet alleen voor

De Partij voor een Gezonde Gemeente werd immers opgericht door de voltallige preventiesector – een unicum in Vlaanderen - onder leiding van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s. 15 Vlaamse Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) die dagelijks ziektepreventie en gezondheidsbevordering promoten, zullen klaar staan voor geïnteresseerde lokale politici of partijen die ambitie tonen om een lokaal gezondheidsbevorderend kiesprogramma uit te werken.

De Partij voor een Gezonde Gemeente stelde een zespuntenprogramma op met telkens bijhorende gezondheidsacties en -initiatieven die lokaal kunnen uitgevoerd worden. Een uitgebreid menu aan praktijkvoorbeelden, gezondheidsactiviteiten en beleidsinitiatieven moet bruikbaar zijn voor elke politicus. Vanuit dit menu kan elke geïnteresseerde politicus een eigen programma samenstellen, eventueel in samenwerking met het Logo van zijn of haar regio.

  • Het zespuntenprogramma vind je op www.partijgezondegemeente.be
  • Het Logo begeleidt je - als partij, politicus of ambtenaar - in het vertalen van gezondheid naar je kiesprogramma.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen