Geef jouw mening over de COVID-19-app

We zetten met zijn allen de eerste stapjes uit de lockdownperiode. Een terrasje met vrienden kan weer, reizen naar het buitenland behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden. Dat is goed nieuws, maar zolang het virus nog aanwezig is, blijven we best voorzichtig. De Vlaamse overheid onderzoekt daarom hoe contactopvolging via een app zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Het doel van contactopvolging via een app is om nieuwe broeihaarden van COVID-19-besmettingen snel en efficiënt de kop in te drukken, zodat het normale leven zo veel mogelijk zijn gangetje kan blijven gaan.

De COVID-19-app wordt een mobiele-softwareapplicatie, ontworpen om contactopvolging te vergemakkelijken bij de coronapandemie. Zo zullen personen worden geïdentificeerd die mogelijks in contact zijn geweest met een geïnfecteerd persoon. De app zal anoniem gegevens verzamelen via Bluetooth, zoals de Europese commissie eerder goedkeurde. Zo kan de privacy gegarandeerd blijven.

Bevraging

Hoe denk jij over een COVID-19-app? Zou je die gebruiken? Hoe moet die er volgens jou uitzien? Welke bezwaren of bedenkingen heb jij hierbij?

De Vlaamse overheid wil graag weten wat jij hiervan vindt.
Heb je zin en tijd om tussen 30 juni en 10 juli deel te nemen aan deze bevraging?
Het interview zal online worden afgenomen en duurt +/-60-90 min.

Verspreid deze oproep mee naar jouw doelgroep via jullie communicatiekanalen of meld je zelf aan voor de bevraging.

Aanmelden kan via deze link.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen