Gezond ouder worden, goed eten

Wat houdt de vorming in?

Letten op je voeding is voor iedereen belangrijk, maar voor ouderen is het dat nog een tikje meer. Want ouder worden gaat gepaard met lichamelijke veranderingen zoals tandproblemen, minder bewegen en een lager energieverbruik. En dat beïnvloedt het eetgedrag en de behoefte aan energie en bepaalde voedingsstoffen. Risicofactoren voor hart- en vaatziekten zoals overgewicht, een verhoogde bloeddruk en cholesterol komen vaker voor op latere leeftijd. En er is ook een groter wordende groep ouderen die risico loopt op ondervoeding. Bovendien gaat ouder worden samen met sociale veranderingen, zoals op pensioen gaan.  

Deze sessie is een interactieve voedingsvoorlichting met beperkte theorie. De nadruk ligt op de praktijk. De sessie kan losstaand gegeven worden of ze kan deel uitmaken van een vormingsreeks en aangevuld worden met een winkeloefening en/of kookworkshop (op aanvraag).

Deze sessies worden gegeven door gediplomeerde diëtisten die hiervoor een opleiding van het Vlaams Instituut Gezond Leven kregen.

Voor wie is het?

60-plussers die nog zelfstandig wonen en grotendeels zelf instaan voor het aankopen en klaarmaken van hun voeding.

Praktisch
  • De infosessie wordt gegeven door een getrainde diëtist en duurt 2 uur.
  • Prijs: € 150 + verplaatsingsvergoeding
Deze vorming aanvragen
klik hier ↓

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen