Nuttige materialen i.v.m. corona

Standaard materialen  

Materialen en info vaccinatiecampagne

Het vaccinatieprogramma is volop bezig. Het zal belangrijk zijn om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren en om iedereen te informeren over de te zetten stappen tot vaccinatie.

Klik hier voor meer info en beschikbare materialen.

Materialen contactonderzoek Covid-19

Om een antwoord te geven op de vragen van betrokkenen en hun contactpersonen inzake het contactonderzoek bij COVID-19, maakte de overheid een folder, affiche en filmpje:

Voor woonzorgcentra, residentiële revalidatievoorzieningen, psychiatrische verzorgingstehuizen en thuiszorg zijn er flowcharts beschikbaar over contactonderzoek in een voorziening.

Materialen Coronalert-app

De app Coronalert, het nieuwe instrument in de strijd tegen Covid-19, is sinds 30 september in de app stores te downloaden. Help mee om de app bij het brede publiek bekend te maken met de volgende materialen:

Infofiches

Overheidscampagnes

  • Campagne Check Jezelf rond mentaal welzijn: het campagnemateriaal vind je hier.

Vertalingen​

Video's

  • Een video van Wablieft, het Centrum voor Duidelijke Taal, met info over corona en de maatregelen in duidelijke taal voor laaggeletterden
     
  • Wat zegt de wetenschap over corona? De Universiteit van Vlaanderen legt het uit in filmpjes met o.a. Marc Van Ranst

Niet gevonden wat je zocht? Neem zeker ook hier een kijkje voor betrouwbare informatie, materialen, inspiratie en tips, … die je kan gebruiken in de communicatie naar bepaalde doelgroepen (algemene bevolking, anderstaligen, zorgprofessionals, …)

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen