← Vorige

Student zijn =

Hoe zit het met studenten en alcohol? Is student zijn synoniem voor zuipen?

In de campagne ‘Student zijn is meer dan zuipen’ tonen studenten wat het studentenleven allemaal te bieden heeft en hoe relatief alcohol daarin is. Op die manier versterken ze de norm dat de meeste studenten verstandig omgaan met alcohol en zorg dragen voor elkaar. Deze campagne wil het draagvlak onder studenten vergroten om kritisch te blijven kijken naar de rol en plaats van alcohol.

Voor wie?

Alle Vlaamse studenten uit het hoger onderwijs.

Wie kan met ‘Student zijn =’ aan de slag?

Scholen, sport- en vrijetijdsverenigingen, … kunnen aan de slag met deze campagne om studenten kritisch te laten kijken naar alcoholgebruik.

Waarom?

Onderzoek uit 2017 bij meer dan 36.000 studenten in heel Vlaanderen toont dat negen op de tien studenten alcohol drinkt. Twee derde daarvan drinkt minder dan tien glazen per week. Hoewel deze studenten soms indrinken en bingedrinken, is het vooral een minderheid die meer dan tien glazen per week drinkt en het negatieve maatschappijbeeld over studenten en alcohol bepaalt. ‘Student zijn’ wordt al te vaak gereduceerd tot excessief drinken en de overlast die daarmee gepaard gaat.

Praktisch

Op www.studentzijnis.be vind je meer uitleg over de campagne alsook interviews met jongeren. Meer verhalen zijn te vinden op de Instagrampagina ‘studentzijnis’.

Het Logo zet je op weg

Meer weten of actie ondernemen? Neem contact op met het Logo.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen