← Vorige

Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden. Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging per post.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op de 9 krijgt met de ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen neemt toe met de leeftijd. 3 op de 4 vrouwen bij wie borstkanker ontdekt wordt, is ouder dan 50 jaar. Per 1.000 borstkankeronderzoeken worden 7 tot 9 vrouwenlevens gered.

Voor wie?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar

Wie kan informeren over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Oktober = actiemaand Bevolkingsonderzoek Borstkanker

In de actiemaand oktober wordt het Bevolkingsonderzoek Borstkanker extra in de kijker gezet.

Praktisch

Vrouwen die niet op voorschrift van een arts zijn gescreend, krijgen om de 2 jaar een uitnodiging in de brievenbus. Daarmee kunnen ze zich gratis laten onderzoeken bij een erkende radioloog of in de mammobiel.

Kijk ook eens op www.borstkanker.bevolkingsonderzoek.be.

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties om vrouwen aan te zetten om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Je kan bij ons onder andere terecht voor promotiematerialen. Zet tijdens de actiemaand oktober het Bevolkingsonderzoek Borstkanker extra in de kijker. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen