Spel: Lekkerbekjes

Kinderen moeten soms gestimuleerd worden om nieuwe smaken te proeven en voldoende te bewegen. Om (groot)ouders daarbij te helpen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven het gezelschapsspel ‘Lekkerbekjes’ voor kinderen vanaf 7 jaar.

Samen proeven, beleven, het goede voorbeeld geven en positief belonen zijn de basiselementen van het spel. Daan Banaan, Ray de Aardbei, Komkommer Kwel, Dina Druppel, Jean-Claude Van Wortel en Avo Kaatje − de 6 lekkerbekjes − nodigen kinderen en hun vrienden en familie uit om grappige, vreemde en vooral lekkere hapjes te proeven en gekke uitdagingen en beweegopdrachten aan te gaan.

Voor wie?

Kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot)ouders, begeleiders, opvoeders, …

Wie kan het bordspel ontlenen?

Begeleiders, opvoeders, scholen, wijkgezondheidscentra, Huizen van het Kind, CKG, CIG, … kunnen het spel ontlenen.

(Groot)ouders, begeleiders, opvoeders, ... kunnen het spel ook aankopen in de verkooppunten.

Waarom?

Het is belangrijk dat kinderen zure, bittere en neutrale smaken (bv. de smaak van water en witte melk) leren appreciëren en aangezet worden tot een actieve leefstijl met voldoende beweging. Maar kinderen hebben tijd nodig om te wennen aan nieuwe smaken en activiteiten. Nieuwe smaken appreciëren is zoals leren stappen of fietsen: met vallen en opstaan. Soms moeten kinderen iets tien keer proeven voor ze het lusten.

Praktisch

Er is een exemplaar van het spel beschikbaar bij jouw Logo. 

Lekkerbekjes werd ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met Cartamundi.

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen