← Vorige

Op gezondheid staat geen leeftijd

Ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hoe kan je daar als professional aan tegemoetkomen? Het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde daarvoor ‘Op gezondheid staat geen leeftijd’. De interactieve tool zet de noden en wensen van ouderen in de verf en geeft tonnen inspiratie voor professionals. Hier kan je als lokaal bestuur, dienstencentrum, eerstelijnswerker of poetshulp mee aan de slag. Je kan er ook zelf inspiratie delen. Deel je expertise en inspireer anderen om gezond ouder worden mee waar te maken.

Voor wie?

Professionals die met ouderen werken. Seniorenconsulent, centrumleider van een lokaal dienstencentrum of buurtcentrum, een eerstelijnswerker of poetshulp.

Waarom?

Je goed in je vel voelen, dat is ook voor ouderen belangrijk. Er zijn heel wat factoren die dit mee bepalen. Denk aan zo lang mogelijk thuis blijven wonen in je eigen woning, iets te bieden hebben en sociale contacten. Deze tool zorgt ervoor dat professionals ouderen kunnen ondersteunen om op een kwalitatieve manier oud te worden.

Praktisch

Je kan kiezen voor veel informatie via de ‘lange’ route. Wil je enkel de hoogtepunten van het document lezen? Volg dan de ‘snelle’ route. Opgelet: bij de snelle route dien je rechts bovenaan ‘vervolg de snelle route’ te klikken. Als je op de zwarte pijltjes klikt, dan duik je toch in de ‘lange’ route. Daarnaast kan je ook zelf ervaringen delen.

Het Logo zet je op weg

Je kan de tool downloaden via deze link.

Meer weten? Contacteer het Logo van jouw regio.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen